Нова заповед предвижда училищата да могат да преминават към обучение в

...
Нова заповед предвижда училищата да могат да преминават към обучение в
Коментари Харесай

Просветното министерство обяви единни правила за преминаване към онлайн обучение

Нова заповед планува учебните заведения да могат да минават към образование в електронна среда от разстояние след позволение от министъра на образованието и науката, по предложение на ръководителите на просветителните институции, оповестиха от пресцентъра на МОН.

Предложението за прекосяване към образование от разстояние може да бъде направено от ръководителите на просветителни институции, в области с усложнена епидемиологична конюнктура, които попадат в алена или оранжева зона , съгласно критериите на Министерството на здравеопазването (МЗ).
Когато се намират в тези зони и в съответното учебно заведение има увеличаващ се брой отсъстващи и/или под карантина, както и възходящ брой позитивни проби за COVID-19 или случаи с грипоподобни признаци, ръководителят на просветителната институция може да инициира прекосяване към образование от разстояние. За да бъде издадено позволение е належащо предлагането да е взето от педагогическия съвет, в съгласие с публичния съвет и отчитане мнението на преобладаващата част от родителите. 

Преминаването към образование в електронна среда от разстояние ще се случва при отчитане на правилото, че най-нежелателно е то да се реализира в началния стадий от образованието на учениците. При взимане на решение за превключване в образование от разстояние министерството на образованието и науката предлага то да се предлага и реализира първо за гимназиален стадий, по-късно за прогимназиален и като краен вид за начален стадий - при справедлива неспособност да се продължи присъствено. 

Срокът за образование от разстояние се преценява с практиката на районните здравни инспекции (РЗИ), епидемиологичната конюнктура и при отчитане, че присъственото образование е предпочитано за реализиране на заложените просветителни цели и социализацията на учениците. Заповедта можете да видите.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР